Tone Sivertsen – 30 år

Tone i Bergen Tone kjøper gave til Andreas og Sara

I dag blir min søster skikkelig gammel. Hun fyller 30 år, og er allerede halvveis til 60. Og hun som alltid pleide være yngst av oss alle, inntil Tonje ble født, da selvsagt, og som var mye yngre enn noen av oss, og som fortsatt er ung. Tone har en fortid som en god rebell. Hvis hun bare hadde vært politisk interessert, ville det sikkert blitt revolusjon her i landet. Men hun har i stedet forfulgt den myke siden av seg, og slått seg til ro med sin Torben og giftet seg med ham og rappet etternavnet hans. Så nå er det Tone Merete Sivertsen vi må skrive, i stedet for Tone Merete Salen som vi alltid har vært vant med.

I likhet med min andre søster, eller en av mine andre, jeg har så fryktelig mange at det er vanskelig å få til korte, greie setninger om dem. Jeg prøver på nytt: I likhet med Trude som er en annen søster jeg har, så smiler lykken til Tone for tiden. Hun skal akkurat nå i disse dager flytte inn i en ny leilighet på Ganddal, og å flytte fra Ålgård til Ganddal, kan bare vi som er vokst opp på Ganddal og ser på Ålgård som et sted vi kjører forbi når vi skal sørover, fullt ut forstå hvor godt egentlig er. Det er å flytte hjem – på utelukkende godt. Og de skal i tillegg bo i deres første helt nye leilighet, som de kan ha helt for selv. Der skal Tone og Torben bo sammen med barna sine, Andreas på nå må det vel bli snart 3 , nei 4 år, og Sara som da må bli litt over to. Du verden! Og så skal de få seg hund, en schæfer som skal hete Winny. 

De er aktive søstrene mine. De får seg barn, leilighet, hund og alt mulig, mens jeg stort sett reiser til Kiev.

Og så vil jeg avslutte med et dikt jeg skrev da jeg selv var 30 år, og altså var svært, svært gammel (Jeg er mye yngre nå, som bedre skribenter enn jeg har sagt!). Tross min høye alder og veldige erfaring på den tiden, skrev jeg ikke særlig mange dikt, og i hvert fall ikke mange bra. Så jeg lar god tematikk vike for god kvalitet, og poster det diktet som rett og slett var best. Så får min søster noe å bite i, hun skal jo bli lærer nå og går på lærerhøyskolen ved universitetet i Stavanger, eller hva det heter.

Plutselig

Fant jeg ut at jeg ikke lenger fantes

Jeg vet det høres merkelig ut

det høres ikke virkelig ut

det høres temmelig pussig ut

det er typisk sånn som jeg tenker ut

og sier at jeg har funnet ut

det tar seg ikke ut

sier du

til meg

jeg sier det jeg vil

sier jeg

som svar

til deg

og forresten så er jeg ikke til

sier jeg

til deg

og svarer du meg

så svarer du ingenting, du

sier jeg.

Og til slutt kan dere alle gjette hvem artisten er, som sa på engelsk jeg var så mye eldre da, jeg er yngre enn det nå.

Happy birthday to you! Happy birthday to you!

(Bloggen hennes finner dere her: http://familiensivertsen.blogspot.com/, eller på lenkene til venstre – den heter «Vår verden» og er en ordentlig familieblogg med mange bilder og mye kjærlighet!)

8 kommentarer på “Tone Sivertsen – 30 år

 1. foreldrene sier:

  Du må holde orden på dine nevøer og nieser. Sara ble 2 år 21. desember og Andreas blir 4 år 26.mars. Legg inn datoene på mobilen.
  Koselig beskrivelse av Tone. Diktet var vanskelig. Bob Dyulig er mannen. Det er mulig han kommer til Stavanger til sommeren.
  Hvem heier du på av demokratenes presidentkandidat?

 2. esalen sier:

  Jeg husket bursdagene, men har bare ikke noen årstall knyttet til dem. Så da blir det 2004 og 2005. Det er klart Andreas ikke kunne bli 3 år, så den er grei, og da må Sara bli 2. Tøysete av meg å ikke skrive det skikkelig.

  Jeg er Obama-mann, og synes Clinton er altfor stiv og beregnende. Hun reprsenterer makten, mens Obama er noe ungt og nytt og friskt. Jeg håper det blir ham, og det ser lovende ut.

  Bob Dyulig er ganske riktig mannen, selv om navnet hans kunne vært stavet bedre.

 3. Tone (hu gamla) sier:

  Tusen takk for at du skrive så fint om meg, at du laget plass t meg på din blogg sette eg stor pris på:) Ja gammal e eg blitt, eg har forstått det, men synes ikkje det e så gale egentlig, så lenge eg ikkje tenke på den halvveisen;) eg og klarte Dylan, og som allmenlærer student så skrive eg sjølsagt Bob Dylan slik Bob Dylan ska skrivas! …sjøl om eg ikkje e fullt så rektig på bokmålen;)

 4. Tone (hu gamla) sier:

  …btw flott dypt dikt, du finnes hvis du lurte;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s