Buss Bergen – Stavanger

Knapt kommet hjem fra Oslo, er det nå ny reise, denne gangen til Ganddal og barnedåp. Det var arbeidsdag, så jeg var spent på om det kom det til å bli flystreik, jeg var lite lysten på å sitte på buss utover ettermiddagen og kvelden, i stedet for å være hjemme. Flystreiken gikk over, men det hjalp ikke stort, for flyene var fulle, i hvert fall på billigsetene, så det ble buss allikevel.

Bussen skulle gå klokken 1400, og jeg hadde heldagsprøve med eleven frem til klokken 1330. Omtrent klokken 1200 hadde omtrent samtlige levert, og jeg skal innrømme jeg var inne på tanken at det kunne vært greit om også de siste leverte nå snart, slik at jeg kunne rekke bussen klokken 1300 i stedet. Den ville nemlig være i Stavanger klokken 1800, mens den som gikk klokken 1400 ville være i Stavanger 1930. De kveldstimene er viktige, i hvert fall i barnefamilier, og i hvert fall når det skal være middag med der. Men de siste elevene tok fint lite hensyn til disse mine skjulte tanker, de brukte tiden, og det gjorde de rett i, jeg tok to-bussen som planlagt.

Og så var det busstur langs vestlandsveier i finværet. Bussjåførene var også i strålende form, tok ut fem minutter for tidlig, altså fem på to, kjørte greit forbi alle som strakk ut hånden og liksom ville være med underveis (det kan være bussen ikke skal stoppe alle stoppesteder på ruten, hva vet jeg), og ikke bare snakket i mikrofon, men hadde rett og slett et bånd med et på forhånd innspilt opptak med navn og det hele, og riktig så fancy. «If any of you want information in English, it’s just to ask. Helst på norsk,» sa sjåføren, og høstet stor og fortjent latter.

Det er en fin bussrute, dette, med fin avveksling med ferjer over fjorden her og der. Jeg hadde foredrag fra TTC på øret, en forelesningsrekke om Beethovens sonater, så det var en fin blanding av busskultur og høykultur og norsk natur.

Hjemme i Stavanger, eller rettere sagt: i Stavanger, hentet min søster, Tone, meg, og vi kjørte hjem til henne. Mor og far hentet samtidig Tonje i Oslo, alle skal samles nå til dåpen. Hos Tone var det laksemiddag, og først brus, så vin, takk til henne, og takk til mor, som vel var den som spanderte vinen.

I morgen blir en hektisk dag, og søndag blir dåpen, så det blir aldri så lite grann travelt denne gang å være hjemme. Men det er foreløpig et stykke unna, nå er det en god natts søvn og i toppform i morgen.

Jeg på båten ut fra Halhjem

Jeg på båten ut fra Halhjem

3 kommentarer på “Buss Bergen – Stavanger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s