Kjøretur Bergen – Stavanger

I en bil med komikere kjørte jeg i dag den vakre vestlandsruten fra Bergen til Stavanger, med fjell og kulturlandskap i vest og sjø og kyst i øst, og med sjarmerende ferjer og med sol og med varmt. Hva som skjedde, skulle jeg skrive mer om, skal gjøre det nå, og har gjort det nå.

Jeg ble hentet av Tor Inge (Ulveseth) og Rune (Lothe), og sammen hentet vi ytterligere en komiker, Thomas (Skavhellen), og dermed kunne vi kjøre nedover de fine Sørvestlandsveiene jeg skildret så fint i innledningen. Vi skulle på humorfestival, og det var en solskinnsdag helt i overkant, det var rett og slett for varmt å sitte i bil. Thomas snakket hele veien om at han hadde et klimaanlegg i bilen, og at vinduet måtte være igjen for at dette skulle fungere, men det er mulig han mente dette humoristisk, for vi merket mye bedre at vinduene var igjen, enn at det var noe klimaanlegg som fungerte.

Den første ferjen, eller ferge, vil jeg heller skrive det, rakk vi akkurat ikke. Den gav oss akkurat muligheten til å si at «vi rakk den akkurat», i det vi så bommen gå ned. Men det var like greit, det gjorde godt å vente litt på kaien, så fikk vi luftet oss litt fra den klamme bilen. Særlig for Rune og meg var dette problemet lite, siden vi ikke skulle på scenen før dagen etter. For Tor Inge og Thomas var det verre, showet der de skulle være med begynte klokken 1900, og når vi ikke rakk en ferge sånn i halvto-to-tiden på Halhjem, lå vi i følge skjemaet an til å være i Stavanger sånn litt etter klokken seks, altså nokså kloss opp til showstart.

Nåvel, Rune og jeg trengte altså ikke tenke på det. Alle sammen gikk vi inn på fergen, og Tor Inge kunne belære oss nyetablerte bedriftseiere (av enkeltmannsforetak) i hvordan man kjøpte mat, og skrev av på skatten. Vi var så lærenemme vi kunne, men vi lært ikke mer enn at Tor Inge kjøpte suverent mest – på begge fergene.

 Mellom fergekaiene Sandvikvåg og Bokn, langs solide E39, gjennom (eller like ved) vanntette steder som Stord, Førde og Tysvær, over (og gjennom) samferdselseventyr som trekantsambandet, broer og tunneller, industrien på Kårstø, fjord og fjell (små fjell), sauer og kyr, mellom der diskuterte vi ulike strategier når det gjelder komikk, og en rekke med andre ting. Tor Inge hadde rett som det var noe musikk å spile, Rune forklarte oss noen av prinsippene i det kommunale arkivet, jeg forberedte i god tid hvor mye bedre naturen og alt ville bli når vi krysset grensen til Rogaland, og Thomas forsøkte så godt han kunne å lære seg teksten han skulle fremføre om noen timer. Slik gikk tiden.

Fra Rennesøy og inn til Stavanger er bare sjarmøretappe, den gikk på en liten, drøy halvtime, og vi var i Stavanger akkurat sånn cirka klokken seks. Det betydde at vi fikk hentet akkrediteringskortene våre på festivalkontoret, og alt var vel. Thomas og Tor Inge gikk fornuftig nok til Cementen, der de skulle spille, mens jeg gikk og fikk meg litt mat, og Rune gikk og så på at jeg spiste.

Verken Tor Inge eller Thomas så ut til å bære preg av at de nettopp kom fra en lengre biltur, da de stod på scenen, særlig Tor Inge imponerte med rolig og sikker levering av poengene sine. Andre fra Stand up Bergen på scenen denne kvelden var Øyvind, som sjarmerte publikum i senk med sin muntre, ustyrlige og smått hyperaktive spillestil. Vi var alle fra Bergen godt fornøyd.

Etterpå gikk vi og så Stand up battle, med fullt av østlendinger på scenen. Kvelden endte tidlig for min del, da jeg skulle forberede både senere show og senere fester på festivalen. Starten var det ingenting å si på.

3 kommentarer på “Kjøretur Bergen – Stavanger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s