Endelig i Moskva!

Denne posten er planlagt publisert nøyaktig når flyet mitt skal lande på Domodedovo flyplass i Moskva. Jeg har flydd fra Gardemoen klokken 1645, og skal ha landet nå, klokken 2135. Jeg vet hva som venter, jeg har vært på en russisk flyplass før. Forrige gang jeg var i Moskva fløy jeg fra København, og da tok det lenger tid å komme seg ut fra flyplassen, enn det tok å fly mellom byene. Eller var det i Petersburg det var slik, i Minsk var det i alle fall slik, de blander seg litt sammen, reisene mine.

Men nå er jeg her altså. Og hvordan det virkelig gikk, skal jeg skrive når jeg får tilgang på internett. Og det har jeg nå. På en fortausrestuarant med WiFi i Moskva, med en overdådig frokost, dyrere enn den er god, og heller ikke har den særlig å fare med i kvantitet. Dog er det fint her, og det er internett på kjøpet, og det var akkurat noe sånt jeg hadde i tankene da jeg gikk ut for å spise. Tilbake til gårsdagen, som jo er den gjeldende her.

Oppgangen i leiligheten der jeg bor

Oppgangen i leiligheten der jeg bor

Frem til avreise her gikk alt så smurt at man kunne bli mistenksom. Jeg rakk fint et lokaltog til Gardemoen, trengte ikke noe flytog, og sparte en del på det, og alle innsjekkinger og sikkerhetskontroller gikk som ingenting, som om det var tilbake til Bergen jeg skulle. Riktignok var flyet en time forsinket, sånt at jeg så for meg at jeg ville komme frem nokså sent, da flyet jo opprinnelig skulle lande 2130. Og jeg vet av erfaring hvor lang tid det tar å komme seg fra en flyplass i Russland, og ut, og når man i tillegg skulle inn til sentrum, som i Moskva ligger et godt stykke unna flyplassen Domodedovo, kunne det fort bli midnatt før jeg kom frem. Men i min kropp ville klokken være 2200 på grunn av tidsforskjellen, så det ville ikke gjøre så mye.

Nåvel, problemene, de russiske problemer,  begynte først etter visaklareringen. Den gikk som ingenting. Men når jeg kom ut i avgangshallen og skulle finne en sjåfør med mitt navn på en lapp, så kom jeg i stuss, for der i avgangshallen var det langt, langt flere som ventet, enn det var passasjerer, og det var tjukt av lapper, de fleste på russisk, og ingen med mitt navn. Jeg gikk gjennom hele stien, faktisk, passasjen av ventende folk bak snorer, og ut, og ingen med mitt navn. Da var det å åpne for plan B, og holde hodet kaldt og kanskje måtte finne frem på egen hånd, men det er jo snålt også, de pleier jo å komme når de er bestilt, disse russerne, og ganske riktig, plutselig dukket det opp en bebrillet fyr med en lapp der det stod «Eivind Salen», som jo alltid har vært meg.

De første nettene her i Moskva hadde jeg tenkt å bo litt billig, noe som er en helt grei utfordring i verdens dyreste by. Jeg hadde gjennom www.hostelbookers.com funnet stedet Nova hostel, som fikk bra anbefalinger, lå i sentrum, var billig og hadde internett. Jeg var likevel forberedt på litt av hvert, men som vanlig her i Russland, er man likevel aldri forberedt på sånn det blir. Vi er en gjeng, en tilfeldig gjeng, som deler en leilighet der eieren bor, og lever av å bo sånn som dette her, og leie leiligheten ut til tilfeldige turister som oss. Det var jeg forberedt på, det står jo i omtalen av stedet, hva som kom uventet, var at det selvsagt ikke var røykeforbud der, og alle de andre røyker, så vidt jeg har regnet ut. Det er med andre ord røykfullt. Og vinduene på soverommet blir ikke lukket opp, så det blir tung og tett luft, der. I tillegg har de en diger katt som lusker rundt. Og jeg ble selvfølgelig svindlet, det blir man alltid når man stiger inn i en taxi i disse landene her, de er racere på det. Dette er dog første gang svindelen har vært gjort av en slags offisiell sjåfør, en sjåfør som representerte noen, han skulle ha ekstra siden flyet var forsinket, og dette ekstra var vel omtrent like mye som hele turen.

Det er annonsert med sykkelutleie. Her er sykkelen.

Det er annonsert med sykkelutleie. Her er sykkelen.

Men det får stå til, jeg reiser jo til dette landet for å få slike opplevelser. Dette stedet skal jeg bo på frem til og med onsdag, så kommer jeg nok til å skifte de siste nettene i Moskva. I morgen (som nå er blitt i dag) er oppgaven å kontakte Vladimir, som jeg er tipset om av Kristin til Øystein, og så er det om å gjøre å få kjøpt noen togbilletter østover og ellers ordne og oppleve en rekke med ting.

Én kommentar på “Endelig i Moskva!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s