Oppdateringer og bloggstatistikk okt08

Det er slutten på en måned og tid for oppdateringer og bloggstatistikk. På oppdateringer er ikke mye å melde, men på statistikken har det skjedd litt av hvert. Oktober er første måned med over 100 besøk til dagen, og det blir også første måned der hele topp 10 av de best besøkte postene har over 100 besøkende. De fleste har det med klar margin. Listen har bare en nykommer, men den kom seg til gjengjeld opp til fjerdeplass, og det til tross for at den ble postet i oktober. Det er den soleklart raskest voksende posten.

Jeg har ikke gjort noen oppdateringer denne måneden. Bloggen er som den er, og ser ut som den gjør. Jeg legger til noen nye tagger av og til, men ikke noe utstrakt. Jeg liker å skrive, og ikke å ordne og fikse. Gamle poster får stadig lagt til nye bilder, til glede for dem som finner frem til dem. Jeg kommer til å fortsette med en post til dagen ut året, til neste år vil jeg slakke av.

Så til bloggstatistikken. Det er mange poster som har gjort stor fremgang denne måneden, men topp 10 er etter hvert godt etablert, så der kommer man ikke inn så lett. For å bli registrert, må altså leseren trykker direkte på posten, eller komme dit fra Google. Det blir ikke registrert om posten blir lest av noen som bare blar seg gjennom bloggen. Listen er derfor en fin blanding av poster for elever som skal skrive oppgave i skolen, for folk som skal feire bursdag, og for folk som skal reise fra Bergen til Stavanger. Det er populært. Ellers er det mange poster like under, nå.

Sånn ser listen ut.

Polen 442 More stats
Tone Sivertsen – 30 år 267 More stats
Jennys konfirmasjon 251 More stats
Einar Salen (1948-2008) 175 More stats
Kjøretur Bergen – Stavanger 153 More stats
Buss Bergen – Stavanger 144 More stats
Vodka – En overlevning fra fortiden (o 127 More stats
Språkskole i Hviterussland 121 More stats
Russland 114 More stats
REM – Konsertbilletter 104 More stats

Vanligvis trekker jeg etterpå frem poster som er altfor lite besøkt her etterpå. Denne gangen skal jeg trekke frem poster like under listen, og som jeg håper skal komme seg inn. En slik post er Babi Jar. Den fikk omtrent ingen besøk i starten, men så fikk den en link fra en annen nettside, og besøkstallet tok seg veldig og raskt opp, for så å avta litt igjen. Det er en post som godt kvalifiserer til topp ti. Sjekk den.

Henrik Wergeland (1808-1845) hadde sikkert kommet inn på listen om jeg bare hadde ventet et par dager. Den er fortsatt voksende, mens konsertbillettene til REM naturligvis ikke er så interessante, nå som konserten har vært (selv om det er en fin post). Wergeland-posten er også godt besøkt i skoletiden, noe som tyder på at elever (og kanskje lærere) er på jakt etter «Digtets aand», «Mig selv» og «Til foraaret», og rivaliseringen mellom Welhaven og Wergeland. Her tar jeg mer Welhavens parti enn hva som er vanlig, og det liker jeg godt blir spredt.

En post det har overrasket meg gjør det bra er Dreyer på stubben. Det hadde vært skikkelig kjekt om den kunne være inne på topp ti listen en måned, for dette er en historie jeg trodde bare var for spesielt interesserte i våre dager, og at den var temmelig ukjent. Men det er mange som finner frem til den – og historien er artig.

I den andre enden av skalaen finner vi Frokosttur i Bymarka 2008. Det var mange som sjekket innom bloggen i tiden rett etter at far døde, og postene som handler om det er meget godt besøkt. Denne posten er fra da far var i live, vår siste store påsketur, og den ble en ordentlig krone på verket med skikkelig vestlandsvær, samhold og Salensk tur. I stedet for noen av de tunge postene rundt døden og begravelsen, henter jeg frem denne fra de gode tider hvor far var i live.

I forhold til fars død blir det meste uvesentlig. Det vil ta tid å komme over det, og helt over det, vil vi aldri komme. Men resten av livet går jo videre, og for meg er det fortsatt gøy med Russland og alt som har med alt russisk å gjøre. Av reisepostene vil jeg denne gangen anbefale en post om Vladivostok. Den har foreløpig 3 besøk, så det er tydelig at dette ikke er den mest interessante byen for nordmenn flest. Forståelig nok. Skal man først reise halve kloden rundt, finnes bedre byer enn Vladivostok. Og både historisk og kulturelt er dette en nokså kunstig by, en oppkonstruert by. Dere kan lese om den i posten, og se noen fine bilder fra mitt dagsbesøk der, før jeg måtte fly tilbake og komme meg ut av landet før visumfristen gikk ut.

Og så håper jeg tiden med 100 daglige besøk vil fortsette. Målsettingen min har vokst i takt med veksten, kan man si. Først ønsket jeg 30 per dag, så 50, og nå altså 100. Med daglige oppdateringer skal jeg gjøre mitt for at besøkene skal være fortjent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s