Minneord om far i Jærbladet

Helgen som var skulle jeg vært hjemme og feiret fars 60-årsdag på forskudd. På dagen den 19’de skulle han være bortreist med mor i leiligheten i Spania. I stedet reiser mor med min søster Tone til Spania, og vi var alle nokså hver for oss i helgen.

Det er i morgen nøyaktig en måned siden far døde. På dagen for en måned siden, var jeg i Moskva med billett til St. Petersburg, og far levde i beste velgående og hadde en helt vanlig søndag sammen med mor. Siden har nok ikke søndagene vært helt vanlige for oss, og i alle fall ikke for mor.

Tilbake i Bergen er det jo ikke så mange ting som minner meg om far, som det er hjemme. Men det ligger bak i hodet hele tiden, og små og store gleder, små og store irritasjoner, forsvinner litt i det at far nå er død. Døden er så endelig, her er ingen omkamp, og det som var vil aldri komme tilbake. Og det vi trodde ville være en gang i fremtiden, vil ikke bli allikevel. Ikke med far.

I dag hadde jeg en flott joggetur opp Stolzekleiven som vanlig en gang i uken. På toppen var det lav sol og blikkstille, fjell og trær og lyng speilet seg magisk i vannet, på bakken lå små fnugg sne og frossen dugg, det var Norge på sitt vanligste og vakreste. Jeg tilbrakte et kvarter der oppe, bare ved å se på det. Da jeg kom hjem, lå et klesplagg som tilhørte far for tur i skapet. Nei, hverdagen er ikke lenger vanlig.

Og i dag stod minneordet i avisen Jærbladet på Bryne. Hvem skulle trodd det for en måned siden? Ting forandrer seg fort, og man må ta vare på livet mens man har det. Minneordet er skrevet av kollegene på Sandtangen legesenter. Min søster Tonje har lagt det ut på bloggen sin.

 
Blomsterbilde tatt av far

Blomsterbilde tatt av far

2 kommentarer på “Minneord om far i Jærbladet

  1. Tonje sier:

    Du er så flink til å sette ord på ting. Jeg kjenner meg veldig igjen i det at små og store gleder/irritasjoner forsvinner litt idet at far er død.
    Jeg savner å ha deg hjemme lillebror. Blir godt å få deg hjem til jul.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s