Svineinfluensa for oss uten frykt

Det kan godt være svineinfluensa er farlig. Kanskje er den like farlig som fugleinfluensa, som kostet livet til titusenvis av fugler over hele Europa, eller kugalskap, som betydde øyeblikkelig slakting av hundretusenvis av kuer og kanskje noen sauer, både i England og resten av Europa. Begge disse sykdommene, i alle fall kugalskapen, førte også til panikk og ubehageligheter på flyplasser over hele den utviklede verden. Passasjerer måtte blant annet trå oppi noe vann, hvis de hadde vært i et land hvor det var kugalskap, bortsett fra Tyrkia, der det har vært kugalskap så lenge at det bare ville virke teit å begynne å dyppe føttene i vann først nå.

I Mexico – så nær Norge at bare Atlanterhavet ligger i mellom, det nest største havet på kloden – er allerede mange smittet, og hundre er døde. Om alle disse hundre er døde av svineinfluensa eller en annen sykdom, er fortsatt litt uklart. Men panikken er der satt i gang etter vestlig mønster, alt er stengt, skolene starter igjen 6. mai, for man vil ikke at smitten skal spres.

I Spania er det påvist et tilfelle, det var en mann som hadde vært i Mexico, og nå er han smittet. Sykdommen kan riktignok kureres, når man bare har medisiner mot den, medisiner som til forveksling er lik de man bruker for vanlig influensa, og de har man egentlig rikelig av.

Det er også noen andre land som har kommet i risikosonen, jeg har hørt om Canada og USA, det lille jeg har hørt om denne saken på nyhetene, og på New Zealand er det noe sånt som 25 studenter som har kommet tilbake, etter å ha vært i Mexico. Så det er farlig også der. Annette Groth i NRK, har tatt turen fra sitt faste oppholdssted i USA, ned til Mexico city, for å rapportere fra en av verdens største byer, som nå i følge henne, er praktisk talt folketom, alle holder seg innendørs. Intervjueren i NRK uttrykte bekymring for om Groth ville komme seg ut av Mexico igjen, om alle om hadde vært der, ville komme i karantene, og jeg ventet bare at de skulle si hun hadde reist dit med fare for sitt eget liv.

Vi kan jo også legge til at børsene verden over har tapt seg i verdi. Frykten er at svineinfluensaen skal spre seg, at den skal vedvare, til og med oljeprisen har gått ned på grunn av dette.

Jeg vil si livet er enklere for oss som ikke er så bekymret av oss. Vi trenger ikke være engstelige fordi det dukker opp en  sykdom med et dyr i navnet, det pleier vekke god panikk, og selge godt for de som selger aviser og blader og legemiddel. Det er litt sykt, men jeg har aldri påstått at verden ikke er syk. Jeg skulle gjerne sagt den var frisk og rask, slik hadde jeg sant å si likt den bedre, men jeg kan ikke si annet enn at det er litt sykt med alle de forhåndsreglene man tar, for en trussel som foreløpig er så liten. Det er sykt å gå rundt og være så redd hele tiden.

I Norge har vi ingenting å frykte. Oljeprisen kommer til å gå opp igjen. Og jeg kan ikke tenke meg at vi vil få et eneste dødsfall fra denne sykdommen her, foreløpig har vi så vidt jeg vet clean score med alle de andre mediesykdommene som har kommet de siste årene. Jeg blir svært overrasket om vi får noen smittet, og så er det alvorlig. Jeg ble svært overrasket over Giardia også, forresten. Men jeg hadde det også den gang godt som ubekymret, og foretrekker sant å si den, fremfor den alternative panikken og idiotien, enn om den skulle være berettighet.

Én kommentar på “Svineinfluensa for oss uten frykt

  1. Tonje sier:

    Det skal nevnes at så lenge du har god håndhygiene, elelr generelt god hygiene, så kommer du ikke til å få denne svineinfluensa.
    Så det er helt rett å ikke frykte dette her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s