17. mai starter dagen med et glass vin

komma, og så tar man det videre derfra. Jeg laget meg en liten oversikt i hodet da jeg våknet, alt jeg har å gjøre fremover, og fant det aldri kom til å lyktes. Det er altfor mye, og altfor liten tid, det kommer ikke til å gå. Men vanari, i dag er 17. mai og en festlig dag, som norskkurset de bruker i Ukraina formulerer det. Da går alle barna opp til slottet og vinker til kongen. Sånn skal det være.

Opprinnelig hadde jeg tenkt å skrive en grundig post om feiringen av 17. mai, om hvorfor vi feirer den, og at grunnloven vi på den dagen underskrev på Eidsvoll, ikke var gjeldende mer enn et halvår, og da var den gjeldende under temmelig usikre forhold. Det er en spennende historie dette, og mye å skrive, men det var dette med tiden, den er der ikke.

Så i stedet gjør jeg det jeg kan best: Kobler ut alt, og starter dagen med et glass vin. På spilleren er Bob Dylan, den nyeste platen, Together through life, og det kanskje beste sporet, «This dream of you». Det er trekkspill og tilbakeholdt, smekrende rytme, med en gammel Dylan som hest og ømt synger om drømmen om deg, som får ham til å leve videre. Dette er nasjonaldagen.

Snart skal jeg ta på dress. Programmet for dagen er å gå ut i byen klokken 1100. Før det skal jeg skrive frokost. Jeg ser det kommer til å bli fryktelig travelt, for klokken er allerede halv ti. Det er ikke annet å gjøre, enn å nyte mitt glass vin.

Gledelig 17. mai, folkens, måtte alle bare være lykkelige!

Én kommentar på “17. mai starter dagen med et glass vin

  1. Tonje sier:

    Skrive frokost?

    Håper du hadde en fin feiring kjære bror.

    -storesøster

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s