Godt nytt år i 2010

Og gratulerer med dagen til meg. Nyttårsaften ble feiret stille og rolig sammen med min kone. Jeg er en gammel mann nå, eller rettere sagt helt nøyaktig en halvgammel mann. Tonje reiste ut på ettermiddagen, mor klokken seks, og så hadde Olia og jeg huset for oss selv. Hun var litt sliten, så nyttårsaften ble feiret over korte, intensive økter. Jeg spanderte for anledningen min nest dyreste vin, en vin fra Sicilia, rundt 30 euro kostet den der, tror jeg, jeg skal ikke gi inntrykk av at jeg husker navnet på den. Den er kjøpt da jeg var der i 2006, og den var fra 1999.

Den drakk min kone og jeg til et nykomponert måltid av henne. Etter måltidet måtte hun til sengs og hvile litt, mens jeg gikk ned i kjelleren der peisen brant lystig, og så skrudde jeg intet mindre enn på TV. Ukraina ligger en time foran oss, så litt før elleve vekket jeg henne, slik at hun skulle få være våken når familien hennes feiret nyttår. Hun blandet imidlertid sammen tidsforskjellen, og fikk det på ny for seg at de lå en time etter oss.

Hun hadde imidlertid videre planer for nyttårsfeiringen vår. Vi gikk nå over i russisk tradisjon, der vi skal spise mat akkurat i det klokken runder midnatt og det nye året innledes. Like før det skal vi skrive ned et lite ønske for året på en bitte liten papirbit, og denne papirbiten skal vi svelge akkurat klokken 0000. Siden det er så mange som ønsker samtidig, vil kraften i de samlede ønskene sørge for at alle sammen blir oppfylt, i følge russisk tradisjon forklart av henne. Forhåpentligvis snakker hun sant, for jeg vil ikke ha noe i mot at mitt ønske blir oppfylt.

Første nyttårsdag gikk med til at alle sammen feiret meg så godt de kunne. Jeg er tross alt 36 år, og det er et kvadrattall. Akkurat nå er min kone også et kvadrattall, så det er temmelig magisk. Søstre og friske barn og menn kom til mat og kaffe klokken fem. Også bursdagen ble markert stille og rolig. Jeg er en gift mann nå.

Godt nytt år til alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s