Tilbake i ny hverdag

Sjelden har en overskrift vært mer på sin plass. I dag våknet Olia og jeg grytidlig opp, klemte mor farvel, og ble kjørt av Tonje til flyplassen på Sola for å fly tilbake til Bergen. Nå begynner hverdagen.

Olia og jeg har bare vært sammen i ferier. De fire dagene vi hadde sammen her i Bergen mens jeg leste til eksamen, kan knapt kalles hverdag. Hun hadde jo nettopp kommet, jeg disponerte min egen tid og leste til eksamen, det var noe helt spesielt, hverdag var det i alle fall ikke.

Nå begynner hverdagen. Olia har opplevd et kultursjokk med norsk julefeiring, og gått gjennom en liten omveltningskrise, men fortsatt har all gambling vi har gjort med å gifte oss så fort, gått til vår fordel. Hun er svært forelsket, og kommer ikke til å forlate meg. Og jeg kommer natuligvis aldri til å forlate henne.

Siste dag hadde mor satt inn støtet med en overlegen kalkunmiddag. Olia har jo ennå noen skritt å gå før hun har helt vendt seg til norsk mat, og kanskje vil hun aldri vende seg til den, som vi har vendt oss til den, foreløpig er hun i alle fall overlegent mest positiv til Waldorfsalaten. Jeg er også overlegent positiv til Waldorfsalat, men jeg setter også pris på feite kjøttstykker svær kalkun, og rikelige mengder brun saus, alt som hører en kalkunmiddag til. Det var veldig godt.

Olia gikk etterpå og la seg for å være uthvilt til reisen tidlig neste morgen. Men hun stod snart opp igjen for å hjelpe mor på kjøkkenet. I all hemmelighet her i offentligheten kan jeg skrive at denne hjelpen sikkert av og til kan være litt til bry også, da Olia er en bestemt kvinne som slett ikke uten videre vil gå med på den norske måten å vaske tingene og rydde på. Mor har vært veldig tålmodig og fin i å ta i mot denne hjelpen, og Olia har selvfølgelig vært fantastisk i å tilby den.

Etterpå gikk vi ned og så intet mindre enn gammel selvinnspilt film fra år 2000, stort sett med Tonje 12 år far og mor på ferie og tur. Olia var til å begynne med trøtt og ville legge seg med en gang, men satt jammen oppe halvannen time og så, og kom med den makeløse konklusjonen at det tross alt er godt å leve i et land der det ikke er mer stress enn at det går an å bruke en kveld på en slik film. Neppe noen av dem som leser bloggen vil skjønne dybden i og rekkevidden av denne konklusjonen.

Flyturen var som flyturer er om morgenen, altfor tidlig på morgenen, og som vanlig klarte vi (eller jeg) ikke å gjennomføre en reise uten å knuse noen ting. Det er fryktelig ergerlig, denne gangen var det noen fine bursdagstallerkner jeg fikk av familien Nygaard til bursdagen som gikk med. Jeg har ikke så mange tallerkner at jeg har råd til å knuse noen, og særlig ikke noen av de nye. Heldigvis overlevde koppene. Uhellet skjedde denne gangen ikke på flyet, men på flybussen, der akkurat sekken med koppene i ramlet fra den øverste bagasjehyllen, og bang på gulvet. Trude og Lars må aldri tro det var fordi vi ikke likte gaven vi knuste den. (Forresten viste det seg akkurat nå at det ikke var tallerknene, men noen skåler vi knuste, tallerknene lå i kofferten)

Klokken cirka ni kom vi inn i min knøttlille leilighet i Strandgaten 204.Vi gikk rett til sengs for å sove ut natten vi nesten ikke fikk sovet noen ting. Godt ut på formiddagen stod vi på ny opp, først jeg, for å kjøpe frokost, og så viste det seg at hun stod opp og begynte å tilberede den mens jeg var ute og kjøpte den. Jeg gikk på jobb, og Olia gikk i gang med sitt hyperaktive liv, og hadde en rekke med virkelig gode nyheter da jeg kom hjem noen timer senere. Ganske utrolig, da hun i denne perioden ikke hadde tilgang på internett. Hun er utrolig på en måte som ikke er til å tro, så det blir dobbelt.

Hverdagen har fått en flying start her hos oss. Vi kommer til å klare det veldig bra i år 2010. Det er min spådom. Og jeg er så sikker på den, at jeg kan skrive den her like ut til syne for alle. Hverdag is the new fest for å si det litt på engelsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s