Olga Salen

I dag er det kommet en ny Salen i verden. Det er første gang i denne slekten siden 1987, da Tonje ble født. Siden den gang har både far og bestefar gått bort, mens Trude og Tone har skiftet navn når de har giftet seg. Så det er kjekt det endelig kommer noen tillegg, etter alle fratrekkene.

Det er min kone Olia som har bestemt seg for å ta mitt etternavn. Vi prøvde på det også da vi giftet oss i Kiev, men ble der stanset av den prosaiske og akk så russiske årsaken at kontoret hvor slikt registreres, ikke var åpnet da vi kom for å registrere navnet vårt.Etter to slike forsøk gav vi oss. Det er for det første ganske irriterende å ta seg frem gjennom skiftende busser til et kontor, bare for å finne at det ikke arbeider når du kommer frem til det. For det andre satt det litt inne for Olia å skifte bort navnet sitt.

Jeg skal ikke ta den diskusjonen her på bloggen, i alle fall ikke nå som jeg ikke har tid i det hele tatt. Så nå nøyer jeg meg med å si for den som er interessert, at selve handlingen er svært enkelt. Man går bare til folkeregisteret, og spør om navnetbytte. Så sørger folkeregisteret for at det blir gjort.

Det gjenstår imidlertid litt arbeid som vi selv må gjøre, og som vi ikke har oversikt over, og det er å endre alle dokument, og sertifikat og bevis og pass og det ene med det andre, der Olia ikke heter Olga Salen som hun nå gjør, men Olga Iurzhenko som hun alltid har pleid å gjøre.

Jeg er glad at hun gjorde dette valget, men skjønner også kvalene hun hadde med det. Det har vært helt og holdent hennes valg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s