Navneendring et faktum

På en dag da 17 000 nye nordmenn har gått ut i streik, vi er generelt blitt ganske flinke i dette landet her, til å kreve mer penger til oss selv og andre som ligner på oss – forresten er ikke dette noe som kjennetegner nordmenn alene, noe den fine serien finanskriser som ruller innover oss tydelig viser, enten pengene finnes eller ikke, vil man gjerne ha dem – kom en brev til min kone Olia. Den setningen der var kanskje litt kronglete, og holder ikke den helt greie standarden jeg ønsker å holde. Den har dessuten ingenting med det posten skal handle om å gjøre, men er bare et lite sidespark til alle dem som mener grådigheten griper om seg i samfunnet vårt, som om ikke denne streiken er et utslag av grådighet. Det er kanskje en rettferdig grådighet, men det er rart med det, det er alltid lett å gjøre sin egen grådighet rettferdig, som det også er lett å fordømme andres. Dermed har bisetningen strukket seg over et helt avsnitt, og jeg kan gå over til saken.

I dag kom et brev til Olga Salen.Det var fra folkeregisteret, og inneholdt opplysninger om at nevneendringen nå var et faktum. Hun heter Olga Salen. Det er en gledens dag for oss. Riktignok gir det oss noen pussige problemer, som for eksempel hvilket navn vi skal bestille flyreisen hennes i. Hun heter Salen, men i passet og alle andre hennes papirer, står fortsatt Iurzhenko. Vi har en jobb å gjøre her, i å få endret alle disse dokumentene, i Norge og i Ukraina.

Foreløpig er dette imidlertid arbeid som trygt skal få hvile. Nå holder det å vite at familien Salen, det er Olia og meg, det er oss.

2 kommentarer på “Navneendring et faktum

  1. Karimor sier:

    Så kjekt! Olga og Eivind Salen – perfekt! Billetter må vel bestilles i det navnet som hun faktisk har nå. Ved passkontrollen tar dere med dokumentet som bekrefter navneendring. For sikkerhets skyld – snakk med politiet/passkontoret. Passet må vel endres i Ukraina?
    Ha en nydelig dag, begge to!
    Klem fra mor

  2. Tone sier:

    flott navn Olga Salen!! Velkommen skal du være:) Holder meg til mors råd at dere snakker med passkontoret. Ganske sikker på at dere må endre passet før dere reiser:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s