En 2 ukers ferie i Kiev

Forhold gjør at jeg må fortsette med å skrive postene litt i ettertid fra dagen de er postet. Jeg er kommet litt på etterskudd, og ser ut til å bli der. Dette er i alle fall den siste hele dagen i Kiev, og posten skal handle om hvordan det har vært.

Jeg har blogget ganske aktivt, så det er bare å bla seg tilbake for å lese om hver dag. Fra vi skiftet rom har det vært et meget behagelig liv. Jeg våkner hver morgen, omtrent med sollyset, og starter dagen med en økt russiske gloser og en kamp mot Oblomov, den russiske romanen jeg leser. Olia våkner litt senere enn jeg, og har vanligvis litt å tusle med før hun lager frokost litt lenger ut på morgenen.

Frokosten er førsteklasses, og kan ikke spises for sakte. Olia mister tålmodigheten før meg, det vil si, her er ikke snakk om tålmodighet, hun slutter ganske enkelt å spise, og går gjerne for å gjøre andre ting. Jeg pleier da å sette på et lite foredrag på mobilen. Der hører jeg leksjoner over russisk litteratur, de har handlet om Tolstoj mens jeg har vært her, og har nå så vidt begynt på Turgenjev. Noen ganger hører jeg også musikk, eller sitter bare der uten å høre på noe særlig.

Det er ikke det at jeg er lei av å spise og drikke som gjør at jeg slutter med det der på morgenen. Det er heller det at jeg før eller siden må pusse tennene, og da passer det seg ikke å spise og drikke mer etterpå. Så jeg fortsetter gjerne med Oblomov, uten å ha eplejuice eller Kvas å nippe til. Jeg svetter godt der ute i solen, så jeg kan drikke rikelig uten å være plaget av å måtte gå på do hele tiden.

På denne tiden har Olia begynt på det jeg vil kalle butikkrunden sin. Siden vi skiftet rom har hun hatt det prosjektet å ville pynte det opp. Mine manneøyne så jo ingenting å pynte opp der inne, bortsett fra at en kontorstol kunne være nyttig. Men de samme øynene mine har etterpå sett at pyntingen virkelig har hjulpet. Det er direkte trivelig der inne nå, og vakkert ute på balkongen.

Litt senere begynner jeg på det jeg vil kalle ruslerunden min. Jeg utstyrer meg med min nye MP3-spiller, og går rundt omkring i Kievs gater, som oftest med utgangspunkt i Petsjersk, hvor vi bor. Jeg har undersøkt godt alle gater og bakgater herfra ned til hovedgaten Khresjtsjatik, herfra opp til høydene langs elven, hvor det gamle klosteret Lavra og krigsmuseet ligger, og herfra ned  mot gaten til den røde arme, og opp og ned den. Når sulten melder seg, tar jeg inn på en av Kievs utmerkede restauranter, og bestiller en businesslunsj til mellom 50 og 100 kroner. For det får man gjerne en treretters middag, og uansett mat til god kvalitet.

Så går jeg tilbake til leiligheten og ser om Olia er kommet hjem. Ofte finner jeg henne da travelt i gang med å sette i stand det nye hun har kjøpt, om det gjelder å sette ut blomster, male gelender eller sy gardiner. Ofte er hun ennå ikke kommet hjem, og jeg ser innom internett eller fortsetter lesingen av Oblomov. Det har vært noen veldig gode uker hvor jeg har fått slappet godt av, og også har fått gjort litt av de tingene jeg liker godt å få gjort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s