Eivind og Olia

Denne posten er skrevet mandag kveld, etter eksamen, og tilbakedatert til søndagen. Den handler om Eivind og Olia, to blomster vi fikk av Trude og Lars på fredagen. De kom på besøk, som de første vel siden Lars var her for etter hvert ganske måneder siden i vårhalvåret en gang. Leiligheten vår innbyr ikke akkurat til besøk, og det gjør ikke akkurat Olia og jeg heller. De som kommer, innbyr seg selv, «vi kommer den dagen», sier de. Så sånn er det.

Fredag var det altså Trude og Lars som kom, og de var hjertelig velkomne. Ingen må tro at de ikke er velkomne, bare fordi vi ikke inviterer dem! Olia hadde hatt en lang dag i barnehagen på Arna, jeg hadde hatt en dag med muntlig eksamen, og ellers fri.

Olia hadde ganske liten tid mellom hun kom hjem og besøket, men rakk likevel å få laget i stand både forrett med en slags ukrainske piroger, riktig mektige, og hovedrett med sentralasiatisk Plov. Vi valgte for anledningen Krimsk vin, Kogor. Alt ble vellykket, alle var glade hele tiden, alt gikk fint. Det var kjekt å se igjen Trude og Lars, og for dem var det kjekt å se oss. I det hele tatt.

Hva jeg mest av alt ville frem til, var gaven de hadde med. Det var to nydelige blomster, eller hva vi skal kalle disse skapningene, plantene, voksende rett opp fra en stor løk, og med kraftig knopp som allerede i løpet av helgen har blomstret! Vi kalte disse to plantene straks Eivind og Olia, og har allerede plassert dem rundt over hele leiligheten. Akkurat nå står de på kjøkkenbenken ved siden av meg. Eivind har kommet lengst i blomstringen, men nettopp nå er Olia i gang. Det er så vakkert. Man blir i godt humør av å ha dem her, akkurat som det er for virkelighetens Eivind og Olia, vi blir i godt humør av å ha hverandre her, også.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s