Stokka eller Krim?

For en tittel. Den er i dag helt på sin plass. Og like uventet som at dette skulle bli et valg, er det at Stokka kommer til å vinne. Har vunnet.

Det er Olia det er snakk om. Og det er spørsmålet hva vi skal gjøre i sommer som er relevant. Vi har siden vi ble gift alltid feiret sommeren med å reise til Krim. Det er feriehalvøyen, ikke påskekrimmen vi snakker om. Og Stokka er det trauste området mellom Stokkavatnene og Mosvannet vest for Stavanger, aldri skulle jeg vel trodd jeg skulle se på det med interesse.

Det er altså ikke jeg, men Olia som gjør det. For temmelig nøyaktig ett år siden hadde hun sin første arbeidsdag i Norge, som vikar i barnehage i Bergen. Siden – og før – har hun søkt jobb, alle mulige, alle steder.

I januar/februar ble det lagt ut en mengde sommerjobber i omsorgsbransjen. Olia søkte på alle sammen, i Sandnes, Time, Stavanger og Gjesdal. De færreste har hittil svart, men Stokka gjorde det, og kalte henne i dag inn til intervju.

Vi var lunkne, særlig jeg. Sommeren er hellig, da skal man være unge og glade, og ikke kaste tiden bort på jobbing. Valget mellom jobbsommer i Rogaland og feriesommer i Ukraina er ikke noe jeg trenger å se lenge på. Olia pleier lengte seg depressiv etter å ha vært for lenge borte fra sitt kjære hjemland, det er balsam for henne og besøke det og familien.

Men det er et par ting som gjør valget i år litt spesielt. Vi trenger ikke så mye pengene, som vi trenger at Olia har en mer stabil og fast jobb og kan dokumentere en mer stabil og fast inntekt. En måneds julijobbing monner ikke så enormt, men utsiktene til mulig forlengelse er imidlertid noe som må med i betraktningen.

Så Olia bestemte seg i dag for å la det stå til, hun reiste. Stokka ligger klønete til når man reiser med offentlig fra Ganddal. Det er tog til Stavanger sentrum, så videre med buss til Stokka, 150 kroner frem og tilbake. Eller som Olia valgte å gjøre det, til fots de drøye to kilometerne det var til sykehjemmet.

Kort før klokken halv elleve ringte hun. Intervjuet hadde ikke bare gått bra, hun var allerede tilbudt jobben! Det var 80 % i sommer, og mulighetene for forlengelse var allerede avklart – det ville det bli. Hun var bent frem lykkelig.

Det samme var jeg. Vi sier fra oss en sommer på Krim, det ser sånn ut. Men det ser også ut til at vi får Olia inn i fast jobb, med alle rettighetene det utløser. Det vil også hjelpe veldig at hun i Norge vil ha erfaring både fra barnehage og aldershjem, begge steder hvor bemanningsbehovet er desperat. Jobben er også fin å kombinere med studier, når det med tiden antagelig blir aktuelt.

Olia var så glad at hun bestemte seg for å kombinere å ta Stavangerområdet litt i øyesyn og spare noen kroner. Hun hadde kommet til Rogaland rideklubb på Hinna da hun ringte igjen, hun lurte på hvor hun var og hvordan hun skulle komme seg hjem. Hun hadde planer om en buss… gå hjem… hva som helst…

Vi feiret i dag med lammefrikasse til middag, og vafler med rørte jordbær til kaffen. Gode nyheter skal man alltid være litt forsiktige med, i hvert fall når det gjelder Olia her i Norge. Men akkurat nå kan det se ut som at hun etter halvannet år i Norge er i ferd med å få sin første faste jobb. Det ville være en kjempenyhet og gjøre mange ting veldig mye enklere for oss.

Én kommentar på “Stokka eller Krim?

  1. Kari Mette Salen sier:

    Olia er et funn!! – og plutselig kan det jo åpne seg en liten mulighet for dere til å reise en liten tur til Kiev også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s