Bloggåret 2012

Da går året 2012 inn mot slutten. Det er det første året jeg har vært huseier fra start til mål. På det personlige plan har året dreid seg om å få orden på huset og orden på økonomien. Jeg har måttet skaffe meg fast jobb igjen, og i det hele tatt sørge for at Olia og jeg fortsatt kan leve risikofritt. Det meste av det som angår jobb og økonomi ligger utenfor bloggverdenen, så det vil jeg ikke skrive om. Generelt har det gått rimelig bra.

2012 har vært mitt første år med iPhone. Det har også vært mitt første år med funksjonelt nettbrett, eller portabel nettforbindelse. Jeg har hatt stor glede av denne telefonen min. Både på mange løpeturer, og på spaserturer, der Olia ikke vil være med. Da hører jeg heller på In your time, fra BBC, og har på en måte intellektuelt selskap på turen likevel. Det er også fotoapparat som virker fint og alltid er med, og i utrengsmål kan jeg til og med skrive noen innlegg og laste opp direkte. Denne dingsen har forandret livet mitt lite grann. Så får vi se om minipaden forandrer det ytterligere.

På bloggen har det blitt 116 nye poster. Mange av dem kom i juli, da jeg med iphonen på nettkafeer på Krim postet nye innlegg hver dag. Juli ble av den grunn også veldig godt besøkt, og ble en av månedene med flest treff dette året. Den pleier å være en suverent dårligste. Folk har annet å gjøre feriene, enn å lese blogger. Heldigvis.

Ellers handlet mange av postene om små og store opplevelser, små og store problemer i hverdagslivet. Det er sykkelen og huset som har stått for problemene, gjerne, mens små turer og utflukter har stått for opplevelsene. I år har vi endelig fått reise litt igjen, Olia og jeg, alene og hver for oss. Jeg har flere ganger vært i Bergen, sammen har vi vært i Trondheim og Ukraina, og jeg hadde en ekstra tur til Spania for siste gang i mors leilighet som skulle selges. Olia har vært noen ganger på egen hånd til Kiev. Hun savner sitt hjemland.

Dette er toppinnleggene av innleggene skrevet i år.

1. (15. april)

Liv Løberg og det norske arbeidsmarkedet More stats 123

2. Leiligheten i Spania er solgt (23. april – 94 treff)

3. Det våres i Gaupeveien 5 (17. mars – 93 treff)

4. Olia finner polakker (29. august – 77 treff)

5. En sykkelhistorie (21. april – 73 treff)

6. Tur til Vedafjell (23, feb – 67 treff)

7. Kalkun (21. nov – 66 treff)

8. Olia søker norsk statsborgerskap (24. okt – 60 treff)

9. Olia til Kiev (14. mars – 60 treff)

10. Togtur Barcelona – Alicante, og videre til Torrevieja (2. august – 57 treff)

Her er det en glede at saken om Liv Løberg blir lest og kjent. At leiligheten i Spania ble solgt er vemodig, som også dette innlegget måtte bli det, men når det først er gjort kan vi alle se fremover til nye gleder. Det våres i Gaupeveien 5 er et artig og temmelig privat innlegg, om hvordan jeg går rundt i hagen vår, og finner vårtegn, som en vodkaflaske utenfor kjellervinduet, som et minne om julens festligheter. Innlegget om Olia som finner polakker er helt representativt for hvordan det kan være å være gift med henne, sykkelhistorien er en lang post om et langvarig problem. Turen til Vedafjell, Kalkunen, Olia som søker statsborgerskape og togturen fra Barcelona til Alicante er skikkelige poster om skikkelige ting, mens posten om Olia til Kiev er veldig kort og informativ og uferdig. Det er rart den nådde topp ti, som den har gjort.

Som vanlig er det ikke de postene som blir best besøkt. For eksempel er en informativ bloggpost om Valg i Russland besøkt av 37 stykker, langt fra nok til noen plassering. Enda verre gikk det med innlegget Påskestrand, som fikk 24 besøkende, enda det er et kjempeinnlegg om en kjempetur.  Av de mange feriepostene tror jeg at jeg vil plukke ut Partenit, som nå kanskje er blitt favorittstedet vårt å besøke på Krim, fordi det er fint å bade der og det er nettkafe med billig øl og god WiFi. Turen jeg skriver om inneholder også sedvanlige problemer og løsninger for Olia og meg. Vi må selvsagt også ta med Tur til Kinso, om årets fjelltur, en post som nå også er utstyrt med bilder.

Her er toppinnleggene alt i alt.

Å reise med den transsibirske jernbanen More stats 1 401
Giftemål i Kiev More stats 975
Bergenstesten bestått! More stats 728
Første forsøk på Bergenstesten gjennomført More stats 700
Bølgekraftverket på Toftestallen, Sotra More stats 579
Mitt russiske bryllup i Kiev! More stats 547
God russisk jul! Счастливого Рождество! More stats 347
Bryllupet til Ingrid og Pål More stats 306
Tysklands angrep på Polen More stats 280
Glimrende innlegg av Hogne Hongset More stats 263

Listen er lagt ut 2008.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s