En spesiell dag

I dag var ene spesiell dag. Mange av årsakene til det, er sånt som ligger utenfor bloggsfæren. Forhåpentligvis blir det ikke altfor mange slike dager, og forhåpentligvis vil de alle ende godt, som denne.

Det tar på å ha ferie. Hva mange hjemme i Norge fort kan tro, så er det ikke noe stort problem å bo tre familier sammen i en leilighet på tre rom og kjøkken. Det er ingen som klager på det. Alle får være i fred på sine rom. Og som regel på dagene er folk ute og farter uansett.

Men det er slitsomt for Mor til Olia. Hun er den som holder det hele sammen. Hun vasker og lager mat når andre er ute, hun tar seg helt ut og lenger, og koster på seg en ekstra anstrengelse for å få det til å se ut som om alt er helt greit. Som vanlig hos mødre.

Likevel er hun veldig sliten. Enda ingen på besøk vil at hun skal slite seg ut for dem. Men om man ikke er på vakt, har hun laget maten. Og det er jo veldig godt, og veldig trivelig.

Olia er også sliten. Men av anere grunner. Hun klarer ikke legge studiene bak seg, og leser differensialligninger til hodet sprenger, og litt til. Hun har også hatt en reaksjon.

På kvelden hadde vi samling i bånn. Moren gav Olia klar beskjed om at hun ville ikke se noen differensialligninger eller noe som helst matematikk hele ferien, skal hun lese noe, skal det være tepper og mote. Moren er en av de få her i verden som har innflytelse på Olia. Hun er selvstendig som få, både kvinner og menn.

Men nå trenger hun å slappe av. Det er det ingen tvil om. Hun må bare gjøre ting som er trivelig for henne, til batteriene er ladet maksimalt. Vi la planer om Hydropark, om botanisk, alt sånn som innebærer at vi er sammen hun og jeg, uten at det innebærer plikter for noen av oss.

Siden denne posten er skrevet en dag i ettertid, så kjenner jeg jo litt av fasiten. Olia og jeg kom oss ikke ut sammen, men det var fordi hun heller ville slappe av hjemme. Hun er småforkjølet, og tenkte derfor at å ligge i solen ved elvebredden i Hydropark ikke var det store.

Og moren, hun er ustoppelig. Før vi hadde kommet oss ut til businesslunsj, hadde hun laget toretters middag. Borsjtsj – med alle ingredienser (legg merke til at de fleste supper her nede kalles borsjtsj, de er ikke knipne på det), – og en slags grønnsaksrett stekt i stekepanne. Til å drikke: vodka.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukraina.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s