Godt nytt år fra Norge!

Torsdag sent om kvelden kom jeg hjem til Norge. På flyplassen stod mor i skjørt og hentet meg. Det er forskjell på folk og det er forskjell på land, og det er forskjell på temperaturer. I Kiev var det rundt null, sne og is på veiene, og en kald kommunistvind, som jeg kalte det, slik vi lærte det skulle være i Øst-Europa under den kalde krigen. Kaldt og guffent. I Rogaland er det rundt 8 grader, vind og pøsregn. Trær på veiene, de har blåst ned. Mildt som en maidag.

Når ikke Olia er hjemme, reiser jeg like godt hjem til mor. Det er som å være på besøk. For meg er det som om ferien fortsetter, selv om arbeidet begynner. Det er rikelig med mat, måltid alltid når det passer meg, og mye snacks å ta av mellom måltidene. Det er også rester av julevin og øl, og også flasker vi kan åpne. Det er det veldig gode liv.

I går fikk jeg også kombinert julegave og 40-års gave. En ganske så fristende sykkel. En sykkel som gjør at man ikke vil savne bil. En sykkel så god at jeg må ta vare på den.

På kvelden hadde mor og jeg vår julefeiring. Det vil si, mor hadde lyst til å rydde vekk juletreet denne lørdagen. Men da sa jeg at nå fikk det være nok, man rydder ikke vekk julen før den er slutt. Trettende dag jul er vår tradisjon, så da blir det slik. 6. januar. Jeg tok selv ansvar for å få det gjort, løp til søster Tone  og hentet sag. Skal pakke det ned og sage det opp i morgen, trettende dag jul, som det skal være.

Jeg var ikke med på julepyntingen i år. Jeg var i Kiev 23. desember, dagen da treet pyntes. Det er også en dag for spekemat og rømmegrøt, øl og akevitt. Den hadde vi i går. Jeg gjorde et stor poeng av å skåle for julen hver eneste gang vi drakk akevitt, sånn at mor skal forstå at julen ikke er noe man kvitter seg med. Det går ikke an å drikke akevitt og skåle for julen, uten at juletreet er der.

I dag har vi hatt og skal fortsette bare å ha en rolig søndag. Om kvelden ventes storkamp, Juventus mot Roma på nye Juventus stadium. Flaks at en slik kamp går på TV, akkurat når jeg er her. Forza!

Én kommentar på “Godt nytt år fra Norge!

  1. Karimor sier:

    Jeg er veldig enig i at treet ikke skal høstes før trettende dag jul, det var bare det at jeg så at med en ferierende sønn i heimen og en innholdsrik uke foran meg måtte jeg ta noen grep for å få det til å gå rundt. Men – du tok ansvar, treet blir tatt når det skal og alt er som det skal være! Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s