Oppskrift pinsefrokost

image

Det er pinse, folkens. Da holder det ikke med vanlig frokost og vanlig mat og drikke. Man må ta i litt. Den må også vare lenge. Sett av morgenen og formiddagen.

Drikke
Kaffe
Te
Ulike typer juice
Ulike typer melk
Rikelig

Faller pinsen sammen med 17. Mai eller i nærheten der, kan det også være naturlig med vin eller annet riktig godt.

Mat
Hjembakte rundstykker
Nybakte, selvfølgelig, og rikelig. Om man foretrekker brød er det helt greit. Det viktige er at det skal vare så lenge at det fortsatt er varmt når man spiser det.

Egg
Vi kjører kokt, som en søndag, men smak og behag og dagsform avgjør. Er man i tvil, tar man litt av hvert.

Pålegg
Variert utvalg…
Kjøttpålegg
Spekemat
Ost
Frukt og grønt
Smør, majones og rømme

Pass på at mest mulig av pålegget er ferskt og nyåpnet. Der det er mulig, kan man godt kjøpe litt dyrere enn man ellers gjør. Litt dyrere tomater, dropp økonomiskinken, sleng på litt spekemat til over 400 kr kiloen, tøys litt med din økonomiske sans og sunne fornuft.

Senere (eller før) kan det være aktuelt å komme inn med kjeks og kornblandinger, for å forlenge måltidet eller bare ha noe å knaske på til drikken og selskapet.

Vi er småbarnsfamilie, og det lille barnet vårt har sin egen rytme og tempo. Kona er dessuten langt mindre opptatt av mat enn jeg, hun spiste ferdig og forlot bordet. Gjorde andre ting. Jeg spiste også ferdig (det tok bare mye lenger tid), så smurte jeg en enkel matpakke med de ferske rundstykkene, kvalitetskaffe i termokopp, varm solbærsaft til barnet, og så var det ut i skog og hei, slik vi gjør det hver søndag.

Bloggen fikk jeg ikke skrevet ferdig med en gang. Sånn måtte det bli. Man vet da å prioritere.

Reklamer
This entry was posted in Diverse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s