Bildene fra Kiev

Dette er ikke lenger noen billedblogg. For det første har jeg ikke plass til å legge ut flere bilder. For det andre er jeg ikke lenger komfortabel med å gjøre det. Bildene som nå kommer, vil være i form av ord.

Det er nå cirka halvveis mellom jeg reiste fra Kiev, og Irina og Olia også skal gjøre det, mitt barn og min kone. Helgen som var, og den før det, var jeg i Bergen. I overmorgen reiser jeg til Oslo. I dag og i går var jeg i Stavanger, også det med overnatting. Så det er mye som skjer.

Men jeg hadde ikke før kommet meg hjem i dag, før jeg begynte å se gjennom bildene fra vi var i Kiev i påsken. På dem alle sammen er Olia og Irina veldig, veldig glade. Olia smiler og smiler og smiler, mens Irisjka jo er barnlig glede enten hun er her eller der. Likevel er det noe med hvordan vi alle tre liksom hører hjemme i de bildene.

Om jeg er i Bergen, Stavanger eller Oslo er det minner og tanker og spørsmål som opptar meg. I Kiev er jeg fri. Der er bare lyse minner, og ingen som krever noe av meg. Det har selvsagt å gjøre med at jeg alltid er på ferie, når jeg er der. Men det har også å gjøre med andre ting.

For Olia er Kiev og Ukraina og Russland landet hun virkelig kjenner. Der kan hun snakke med alle, der kjenner hun måten å snakke og tenke på. Og så har hun barndommen og livet sitt og moren sin der. Til og med for lille Irina er Kiev landet og stedet hun kjenner best. Hun vil hele tiden ned dit.

Det gjør meg så glad, så glad å se disse bildene. Om to og en halv uke kommer de tilbake. Om ytterligere halvannen måned kan vi reise ned til Kiev på ny. Sist vi var der sammen, var bare en drøy uke, verken spesielt fint vær eller store begivenheter. Likevel oser det glede av de bildene. Og den gleden siver ut av bildene, og inn til meg i mitt liv, her jeg sitter alene i huset og venter på dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s