Siste lørdag (Kiev 2019)

I dag var det mørk energi, partikkelen graviton og bedøvelsens historie (anastasi) som fulgte meg i morgentreningen. Alt ledsaget av Melvin Bragg, den programlederen i verden som ikke nøler med å gå inn i tunge naturvitenskaplige, matematiske, historiske, litterære, filosofiske og religiøse emner. Alltid godt forberedt, og med sunn kritisk sans. Det holder.

Jeg blir også oppvakt av det. Og godt trent i både hode og kropp. Mørk materie har jeg hatt mye motstand mot, men argumentene som sier at det er noe der, er sterke, og da er det bare å gi seg, og åpne opp for muligheten. Gravitonet er spektakulært, en slags gravitasjonspartikkel, skikkelig i ytterpunktet av moderne fysikk, mens historien til bedøvelsesmidler mot smerte, er lettere å få hodet sitt rundt.

Så var det hjem, og kaffe på hjemveien. Til frokost var det plov, den sentralasiatiske kjøttretten med ris, og jeg hadde som vanlig noen timer å spise den på.

Og så var det ut, med Irina, som i dag hadde på en nydelig hvit sommerkjole, som gjorde meg sjenert, selv om det er jeg som er faren. Hun er bare for skjønn til at jeg føler det helt naturlig at jeg er med henne.

Hun ville i dag på høyre side av broen, og bade der. Der er det bredere strand, og slikkepinne og is. Tidligere har det også vært et hoppeslott der, men det var tatt ned. Når Irina får is, får jeg øl, og i dag ble dagen lagt slik at det ble temmelig mange øl. Jeg trenger hodet mitt, og kan ikke bli beruset. Men i dag var det ikke fritt for at jeg ble litt søvnig.

Fra den stranden, gikk vi til river grill, restauranten, fordi Irina måtte på do. Der hadde jeg meg en suppe, og Irina som alltid Spaghetti Carbonara. Og lekerom.

Så var det smuthi, som det heter her, skrevet på den måten, med kyrilliske bokstaver, og espresso til meg. Irina ville egentlig bade, men det ble heldigvis ikke noe av. Det var litt kaldt, på kvelden, og hun lekte heller på lekeplassen.

Til slutt måtte hun på do igjen, og ville absolutt ikke gjøre noe i naturen. Det ble til pesto, ny restaurant, og ny pesto, og også pommes frites. Det er her vi sitter nå.

Dette innlegget ble publisert i Ukraina.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s