Fjerde søndag i advent

I dag skulle jeg gjerne hatt mulighet til å legge ut bilder på bloggen igjen. Vi hadde tur til Jærstrendene i årets beste lys, årets mørkeste dag, solsnu var 0519 i morges, den sto lavt på himmelen hele dagen, og havet og sanddynene og himmelvelvingen, det er nydelig.

Alle skulle hatt jærstrender å reise til. Det er uvurderlig, naturen, det gir slik styrke til sjelen, slik ro i  sinnet, slik optimisme og glede i hele kroppen. Den er bare en biltur unna, og den tiden i livet jeg ikke hadde bil, var den en sykkeltur unna. Det er viktig å ta vare på, skulle ikke være oppe til forhandling.

Jeg har en god juleferie dette året. Jeg har hatt mye å gjøre, svært mye å gjøre, og jeg har hatt det stabilt og trygt og godt hjemme.

Nå er det julefred, sjelefred.

Vi skulle liksom bare stikke ut en tur på stranden, på vei til mor. Hovedsaken var å tenne adventslys og spise julekaker. Skulle være. Men så var det stranden som ble hovedsaken, enda en gang.

Lille Irina på 5 hadde ikke lyst på stranden. Hun sa klart i fra, igjen og igjen og igjen. Da vi kjørte hjemmefra, da mor ringte og spurte hvor vi skulle parkere, og da vi var kommet frem.

Men også hun ble overvunnet, selv små jenter på fem. Det er noe med luften og lyset, og optimismen. Hun gråt sine modige tårer, fordi vi ville ha på henne en kjeledress. Vi kommer fra en familie som virkelig ikke kler på barna for mye, vi er varmblodige, og tar lett på ting. Men hun hadde bare på seg en strømpebukse og et bittelite skjørt. Hele planen var jo at hun skulle ha på kjeledressen over. Hun nektet imidlertid plent.

Og fikk slippe. Kjeledressen ble lagt i sekken, der den ble liggende, hele turen.

Det er Sele, en av jærstrendene, prakten som går fra Sola via Ræge til Ølberg, og videre via Vigdel til Hellestø, og videre til Sele og Bore, og lenger unna Orre og Refsnes. Vakrere og vakrere, villere og villere. Dette er natur sivilisasjonen ennå ikke helt har tatt. Her er det mulig å se samme syn som de så for tusen år siden, hav møter himmel.

Dette innlegget ble publisert i Tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s