2010-19 Et tiår går mot slutten

Det gikk nettopp opp for meg at det er ikke bare et år som går mot slutten, men et tiår. Det er et tiår som har forandret verden, og som har forandret meg.

For meg har det vært det beste tiåret jeg har hatt, sammen med flere andre svært bra tiår. Min kone Olia kom til Norge julen 2009, så siden har det vært en parademarsj. Alt – eller det meste -er dekket på bloggen også.

Vi flyttet i 2011, noe av det viktigste jeg har gjort. Vi måtte virkelig strekke oss økonomisk, og det fulgte noen år vi ikke kan si vi hadde det romslig, men det var så viktig for meg å komme tilbake til stedet jeg kommer fra, og stifte familie der, at det var ikke noe alternativ. Vi måtte bare klare det. Det var å kjøpe barndomshjemmet, eller bli boende i Bergen.

Fra 2014 gikk det dårlig med min kones hjemland, Ukraina. Det ble noen intense år på bloggen. Men det ble noen helt herlige år i livet. For dette året var Olia gravid, og vi fødte Irina, og bedre blir det ikke. Selv når jeg bare skriver dette, og minnes, kjenner jeg at jeg bobler av glede.

Det er som de sier, det kjekkeste i livet er å få barn, og det nest kjekkeste er å gifte seg. Det er de to tingene som betyr noe. Og så er det å flytte, til et sted du vil bo. Alle disse tre tingenehar skjedd dette tiåret.

Jeg har også fått studert litt, og lagt til litt utdannelse til utdannelsen min. Fysikk, russisk og tysk.

Verden er jeg ikke så sikker på. For første gang i mitt liv er jeg ikke så sikker på om kommende tiår blir så mye bedre enn det som var. Det har vært en selvfølge alle de årene jeg har levd. Både 90-tallet og 00-tallet var euforiske, med murens fall og demokratiets spredning og utryddelse av alle verdens problemer. De siste ti år viser at vi har fått noen nye, både i Norge og i verden. Det finnes ingen garanti for at alt vil gå bra.

Men vi tre, Irina, Olia og jeg skal gjøre vårt. Vi fosser inn i det nye året og nye tiåret fullt av planer. Billetter til Kiev for sommeren er allerede bestilt. Hver dag blir det lysere, nå som det har vært jul. Og vi har mer enn nok penger til å kjøpe veldig god mat, og ellers alt som vi trenger. Så er vi så glade i hverandre, vi tre, da er ikke engang pengene så viktig, eller at det blir lysere.

2020-årene, vi kan si 20-tallet, det skal bli bra. Det er vanskelig å se for seg alt som skal skje. Alt som har skjedd mellom 2010 og 2019 var helt umulig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s