Til Kiev

I dag reiser vi. Jeg har ikke vært i Kiev på nesten halvannet år, lenger enn noen gang siden jeg første gang var der sommeren 2007. I fjor var et spesielt år, siden vi flyttet, og manglet både tid og penger. Nå mangler vi bare det siste, og ikke så kritisk vi gjorde det i fjor. Vi får mange gode uker i Kiev og på Krim, min kone og jeg.

Planen er at vi reiser ned i dag. Flyet lander klokken 1950, ukrainsk tid. Så blir vi nok i Kiev en drøy uke, vi blir i hvert fall til fotball-EM er ferdig. Jeg skal ikke gå glipp av enda en kamp i byen den spilles, slik jeg gjorde det i går. Det har plaget hodet mitt litt at det var storkamp mellom Italia og England bare noen hundre meter fra Olias leilighet i Petsjersk. Vi snakker begge noenlunde italiensk, Olia og jeg, så det hadde vært artig å slå av en prat med noen italienske fans uten billetter til kampen, eller på vei hjem eller andre steder etterpå. Slik gikk det altså ikke, jeg sjekket ikke kampoppsettet eller tenkte noe særlig på EM og fotball da billettene ble bestilt.

Etter at vi har vært litt i Kiev, og Olia har fått sett litt på familien sin, så tar vi tradisjonen tro toget ned til Krim. Der venter noen av våre små ekteskaplige disputter, jeg vil være sør for fjellene, der det er finest, mens Olia vil være på slettelandet på den like varme nordsiden, der det er billigst. Som regel blir det et kompromiss til min fordel, et par dager i paddeflate Eupatoria, så sørover til Alusjta hvor vi kan se fjell, for et lengre opphold. Jeg kan tenke meg vi er på Krim samlet sett tre uker.

Så har vi en liten uke sammen i Kiev igjen på andre siden av Krim-oppholdet.

Slutten av ferien deler vi. Olia må på et eller annet tidspunkt reise tilbake hit til Ganddal for eksamener og jobb, det har vært litt frem og tilbake hva og hvordan. Jeg skal en kort tur til Spania for å hjelpe mor å rydde ut av leiligheten, og få være der en siste gang. Reisen dit går via Riga og Barcelona, jeg skal farte rundt som i ungkarsdagene, på eventyr og inn i det ukjente. Baltic air har veldig billige fly fra Kiev til Barcelona, men det er mellomlanding med overnatting i Riga. Selv med en grei hotellovernatting blir reisen billig, og Riga er en by jeg har gode minner fra.

Barcelona er en by jeg aldri har vært i. Alene, og uten å kunne språket helt, vil jeg neppe få maksimalt ut av den. Men jeg satser på å finne ut av og få besøkt de største turistattraksjonene, og imponere med kraftig norsk appetitt på restaurantene. Fra Barcelona og sydover til Torrevieja tar jeg spansk tog, det ser greit og enkelt ut, og videre til leiligheten i Oriuhela kommer jeg med buss. Det blir litt overlapping i leiligheten. Først skal Trude og Lars med familie være der, så skal Tone med barn. Mor er der alltid. Jeg skal samlet være der en liten uke.

Det blir på ny en lang sommerferie. Den kommer til å gjøre godt. Flyet går om knappe fire timer, og stikk i strid med all sedvane er alt pakket.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s